Mercedes’in adı değişen modellerinin tamamı bir yana SLK bir yana. Bu küçük roadster en az ağabeyi SL kadar önemli bir tarihe sahip ve bu nedenle de özleyeni çok olacak. Neyse ki ruhu SLC adıyla yaşamaya devam edecek.

Temel olanak SLC, farları güncel Mercedes modellerine benzetilmiş bir SLK’dan ibaret. Tabii ki durum bundan çok daha karmaşık; Mercedes makyajla birlikte roadsterinde pek çok kozmetik değişiklik yapmış ama bunların önemi çok fazla değil. Önemli olansa motor bölümüne gelen yeni yerleşimciler.

Genel bir bakışla Mercedes ürün gamında SLC’nin yerinin SLK’dan biraz daha aşağıda konumlandırıldığı söylenebilir. Giriş seviyesi versiyonu artık SLC 180 olarak adlandırılacak ve 1,6 litrelik bir benzinli motora sahip olacak. 156 HP güç ve  Nm tork üretebilen bu motor isteğe bağlı olarak 9 vitesli otomatik şanzımanla donatılabilecek. Fazladan vites oranlarının düşük güçlü motorla uyumunun nasıl olacağı muamma ama SLC 180’in otomatik şanzımanla elde ettiği 8,1 saniyelik 0-100 km/s hızlanma verisi ve 223 km/s’lik son hız verisi için kabul edilemez demek imkansız.

SLC’nin tenzili rütbesi giriş seviyesiyle sınırlı değil. Otomotiv sektöründen beklenmeyecek bir cesaretle Mercedes, SLK 55’in yerini alacak olan en güçlü SLC’yi SLC 43 olarak adlandırıyor. Mercedes-AMG markasına sahip olacak olan bu versiyonun kaputu altında 3,0 litrelik bir V6 yatıyor ve arka aksa 9 vitesli otomatik şanzıman üzerinden 367 HP güç ve 520 Nm tork gönderiyor. Bunun dışındaki motor seçenekleri tanıdık; 2,0 litrelik hacimden 184 HP ve 245 HP güç alan iki benzinli (SLC 200 ve SLC 300) ve 2,1 litrelik hacimden 204 HP güç alan bir dizel (SLC 250 d) ürün gamın tamamlıyor. Aklımıza Renault’nun 1,6 litrelik dizeli gelmedi değil ama o şimdilik yok.

1.6 motorlu mercedes slc slk 1.6 motorlu mercedes slc slk 1.6 motorlu mercedes slc slk 1.6 motorlu mercedes slc slk 1.6 motorlu mercedes slc slk 1.6 motorlu mercedes slc slk