Audi’nin bu ismi kullanmasını beklemiyorduk. Çünkü Q2 model adı Alfa Romeo’nun elindeydi ve Audi’nin kullanmaması için direniyordu. Fakat Alfa bu ısrarından vazgeçti ve hem Q2 hem de Q4 model isimlerini Audi’nin kullanımına bıraktı ve Audi’nin en küçük SUV’u Q2 olarak tescillendi.
Detaylara geçmeden önce sonuçtan bahsedelim. Q2 ülkemizde ilk etapta sadece 150 HP güç üreten TFSI motorla satışa sunuldu. S tronic çift kavramalı şanzımanla gelen bu motorla ve Dynamic isimli donanım seviyesiyle başlangıç fiyatı 138.664 TL (37.797 Euro) olarak belirlenmiş. Her ne kadar şu anda fiyat listesinde olmasalar da teknik veri tablosunda hem 1,0 litrelik TFSI hem de 1,6 litrelik TDI motorlar, üstelik de S tronic şanzımanla birlikte yer alıyor. Anlayacağınız kuvvetle muhtemel bu versiyonlar da çok uzak olmayan bir gelecekte satışa sunulacaktır. Sport ve Design isimli donanım seviyelerinin fiyatları için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
Audi Q2 fiyat listesi için tıklayın.
En küçük derken çok ciddiyiz çünkü Q2’nin boyu sadece 4,19 metre. Yani A1’den sadece bir karış uzun. Aks mesafesi 2,60 metreyle kompakt sınıfa daha yakın. Bu küçük SUV’un yeterince havalı olabilmesi için Audi kesinin ağzını açmış ve işe gerçek tasarımcılar almış. Sonuçta Ingosltad’ta birileri yeni bir ızgara tasarımı yaparak diğerlerine benzemeyen bir Audi’nin de Audi gibi görünebileceğini kanıtlamış.
Q2’nin bagaj hacmi 402 litre ve bu değer en önemli rakipler olan Mazda CX-3, Opel Mokka ve Jeep Renegade ile benzer. Eğerbagajı bana küçük diye düşünüp Audi Q2’den vazgeçmeye hazırsanız bir daha düşünün. Çünkü Q2 yıl sonuna doğru satışa sunulduğunda 1,0 litrelik TFSI (116 HP), 1,4 litrelik TFSI (150 HP) ve 1,6 litrelik TDI (116 HP) motorlara sahip olacak. Dahası bu motorların tümü S-tronic çift kavramalı otomatikleştirilmiş manuel şanzımanla birlikte sunulacak. Baz motor ile ilgili yeterli olup olmadığına dair soru işaretlerini ortadan kaldırmak adına Audi, bu motora sahip bir Q2’nin boş ağırlığının sadece 1,2 ton ağırlığa sahip olduğunu açıkladı.