Hyundai elektrikli dönüşümünü sınıf atlama şansı olarak görüyor ve bu konuda gerçekten çok istekli. Ioniq model ailesi de bu istekliliğin bir sonucu. 800V’luk elektrik sistemi ve çekici araç konseptleri, elektrikli araçlar için sunulan nispeten düşük ÖTV sayesinde çekici bir fiyat etiketiyle sunuluyor. Örneğin Ioniq 5 orta sınıf SUV büyüklüğünde zengince donanım listesine sahip bir elektrikli araç olmasına rağmen bir alt sınıftaki Tucson’un çoğu versiyonundan daha uygun satış fiyatına sahip. Yani elektriklilerle barışıksanız bolca otomobil içeriği satın almak mümkün. Şimdiyse bu çekici paket makyajlı haliyle piyasada.
Öncelikle fiyat seviyesinde bir değişiklik yok gibi. Makyaj öncesi versiyon 1.825.000 TL fiyat etiketine sahipken makyajlı versiyon 1.895.000 TL fiyat etiketine sahip. Donanımlarında çok bir değişiklik yok, en belirgin farklılık arka cam sileceğinin eklenmiş olması. Fakat teknik kısımda önemli bir gelişim var.
Malum ülkemizde güçlü otomobil zenginlik göstergesi olduğu için elektrikli araçlar için yapılan özel ÖTV uygulaması da motor gücüne bağlı. Ioniq 5’in bu sınıra giren versiyonu eskiden 58 kWs’lik batarya paketine sahipti. bu da pek ufak tefek bir araç olmayan Iodniq 5’in menzil beklentisinin bazı müşteriler için bir nebze kısa kalmasına neden oluyordu. Makyaj sonrasındaysa batarya paketi 63 kWs’lik olan bir paketle değiştirilmiş ve ortalama WLTP menzili 440 km’ye ulaşmış. Bunun yanında düşük hız menzil versiyse 613 km’ye kadar ulaşabiliyor. Bu da özellikle şehir kullanımında Ioniq 5’in menzil açısından pek sorun yaşamayacağı anlamına geliyor.
Ioniq 5 ülkemizde Advance donanım seviyesi ve arka aksta konumlu tek elektrik motoruna (170 HP güç ve 350 Nm tork) sahip olarak satılmaya devam edecek. Son olarak; makyajlı versiyonda yeni tamponlar, yeni renk seçenekleri ve yeni jantlar sunuluyor. Ayrıca iç mekanda da yeni renk seçenekleri, elden geçirilmiş hareketli vites konsolu ve yeni koltuklar makyajlı versiyonun farklarını oluşturuyor.