Kadjar, Renault-Nissan İttifakı’nın belki de en verimli işlediği model. Temel olarak Nissan Qashqai, ama farklılaşmak adına biraz daha uzun ve bagajı biraz daha büyük. Dahası görsel farklılıklar da iki modelin ayrışması için dozunda yapılmış. Sonuçta Renault minimum geliştirme yatırımıyla çok satan bir model elde etmiş oldu. Dile kolay, Kadjar sadece 3 yılda 450 bin adetlik satışa ulaştı. Şimdiyse makyajla tazelenme zamanı. Detaylara geçmeden önce son haber: Makyajlı Renault Kadjar satışa sunuldu. 1,3 litrelik benzinli motorun 140 HP güç üreten versiyonu, manuel şanzıman ve Touch isimli baz donanım seçeneğiyle başlangıç fiyatı 158.250 TL olarak belirlenmiş. Bu menüye EDC çift kavramalı şanzımanı eklemek isterseniz fiyat seviyesi 169.250 TL’ye çıkıyor. 1,5 litrelik eski dizel motor, yeni Adblue eklentisi ve Blue dCi takısıyla Kadjar’ın fiyatını manuel şanzımanla 171.250 TL’ye ulaştırıyor. Eğer dizel motoru otomatik şanzımanla isterseniz Touch Roof isimli ara donanım seviyesine yükselmeniz ve 192.250 TL’lik ödemeyi gözden çıkartmanız gerekli. Aynı donanım seviyesi, 1,3 litrelik motorun 160 HP güç üreten versiyonu için de başlangıç seviyesini gösteriyor. Donanımlar konusunda elimizde henüz detaylı bilgi yok ama makyajla gelen arka havalandırma çıkışları baz donanımda sunulmuyor. Bunun için otomatik klimayı ve yağmur ve far sensörlerini içeren Muson Paketi’ni satın almanız gerekli.
Makyajlı Renault Kadjar fiyat listesi için tıklayın.
Dış görünümde küçük ama etkili yenilikler göze çarpıyor. Yeni farlardaki en önemli farklılık, LED aydınlatmaya sahip versiyonların sinyallerin de LED teknolojili hale getirilmesi. Bunun dışında artık köşeli tasarıma sahip olan sis lambaları da donanım seviyesine göre LED teknolojili olabiliyor. Elden geçirilen ön ve arka tampon tasarımı, yeni jant ve renk seçenekleriyle Kadjar’ın dış tasarımındaki yenilikler son bulmuş.
İç mekanda da etkili yenilikler var. Öncelikle Qashqai’dan değiştirilmeden alınan ve pek Renaultvari olmayan havalandırma kumandaları, Dacia Duster’da kullanılanları andıran yeni kumanda birimiyle değiştirilmiş. Bunun dışında multimedya ekranı da iki yanında dokunmatik ekranlar olan yeni bir sistemle değiştirilmiş. Bu haliyle Kadjar kokpitinin daha Renault göründüğü bir gerçek. Malzeme kalitesinde de iyileştirme yapılmış ve umarız işçilik kalitesi de biraz daha iyileştirilmiştir. İç mekanla ilgili son yenilikler de değerli: Değiştirilen kapı içi kumandalarıyla artık ayna kumandasının aydınlatması var ve arka koltuk yolcuları için de havalandırma çıkışları eklenmiş.
Motor kaputu altındaki en önemli yenilik Mercedes ortaklığında geliştirilen 1,3 litrelik benzinli motorun ürün gamına eklenmiş olması. Günün en gelişmiş teknolojileriyle donatılan bu motor, 4 silindirli ve partikül filtresine sahip. Kadjar’da ilk etapta 140 HP ve 160 HP güç üreten versiyonlarıyla kullanılacak ve her iki versiyon da manuel şanzımanın yanında 7 vitesli EDC çift kavramalı otomatikleştirilmiş manuel şanzımanla donatılabiliyor. 1,5 litrelik dizel motor varlığını sürdürüyor ama artık 115 HP güç ve 260 Nm tork üreten bir versiyonuyla Kadjar’da kullanılıyor. Yapılan iyileştirmelerle 1.5 dCi yeni emisyon normlarına da uyum sağlayarak ölümsüzlüğünü ilan etmiş gibi görünüyor. Dizel motor da manuel şanzımanın yanında EDC ile alınabilecek. 1,6 litrelik dizel motorsa beklenenden çok daha kısa ömürlü oldu. Emisyon sıkıntıları ve üzerindeki soruşturma baskısı nedeniyle Renault bu motordan vazgeçti ve yerine 1,7 litrelik yeni bir motoru devreye aldı. Bu motor Kadjar’da 150 HP güç üreten bir versiyonuyla kullanılacak.