Küçük desek küçük değil kompakt desek kompakt değil. Skoda Rapid bu iki sınıfın tam ortasında yer alıyor. Fiyatı da dış ebatları da iki sınıfın arasında. İç mekanında sunduğu alansa pek çok kompakt sınıf üyesinden bile daha iyi. Bu Skoda için akıllıca bir çözüm çünkü Octavia da kompakt sınıfın en irilerinden biri. Madem hem Rapid’in hem de Rapid Spaceback’in varlık nedenini çözdük o zaman yeniliklerini anlatalım.

Öncelikle dış tasarımdaki en önemli yenilik gündüz farları LED teknolojili yeni farlar. Bu farlar isteğe bağlı olarak Bi-xenon ampüllerle de alınabiliyor. Gündüz farlarını oluşturan LED’ler aynı zamanda sinyal olarak da işlev görüyor. Anlayacağınız Rapid’in havası artmış. İç mekanda da iyileştirmeler mevcut. Bunlardan en dikkat çekeni arka koltuklar için iki tane USB bağlantı noktası ve donanıma ağlı olarak gelen arka koltuk ısıtma sistemleri. Bu ömrünün başında arka camları sürücü kapısından kumanda edilemeyen bir model için gerçekten büyük bir atılım.

Motor kaputu altındaki yenilikler güne uyumdan ibaret. 1,2 litrelik TSI motorun yerini 1,0 litrelik TSI motor alıyor. Bu motorun 95 HP ve 110 HP güç üreten iki versiyonu olacak ve güçlü versiyon sadece 6 vitesli manuel şanzımanla sunulurken giriş seviyesi versiyon standart olarak sunulan 5 vitesli manuel şanzımanın yanında 7 vitesli DSG ile de alınabilecek. Benzer bir durum dizel motorlarda da var. 1,4 litrelik hacimden 90 HP güç üreten baz dizel motor 5 vitesli manuel ya da 7 vitesli DSG ile alınabilirken 116 HP güç üreten 1,6 litrelik TDI sadece 5 vitesli manuel şanzımanla sunulacak. Güçlü bir benzinli isteyenler içinse 125 HP güç üreten TSI, 7 vitesli DSG şanzımanla beklemeye devam ediyor olacak.

Makyajlı Skoda Rapid ve Rapid Spaceback Temmuz ayında Türkiye pazarına sunulacak.