Hafif ticari araçlarla hayat her zamankinden daha zor. Bu araçları kullanmak için özel yetki belgelerine ihtiyacınız var her yıl muayeneye girmeleri gerekiyor ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki karayollarında 80 km/s hızın üzerine çıkması yasak. Peki böyle olmasaydı ne olurdu? Peugeot Partner Tepee bir hafif ticari aracın ne kadar büyük potansiyel taşıdığını göstermeye çalışıyor.

1- Nedir?

Peugeot’nun hafif ticari vanının makyajlı versiyonu. Aslında Tepee hafif ticarinin binek versiyonu ama ruhsatında yine de kamyonet yazıyor. Tabii ki bu aracı binek ruhsatlı olarak satın almak da olası ama ortaya çıkacak vergi yükünü kimsenin omuzlamak isteyeceğini sanmıyoruz. Boyu 4,38 metre ve aks mesafesi de 2,73 metre. Anlayacağınız fiyatının eşleştiği kompakt sınıf hatchbacklerden oldukça iri bir araç.

peugeot patner tepee

2- İç mekanı nasıl?

Makyajda dış tasarımdaki etkili dokunuşlardan iç mekanda kaçınılmış Bu nedenle 5 yıl öncesinin iç mekan konseptini taşımaya devam ediyor. Malzeme kalitesi beklenenden yüksek ama cam kumandalarının orta konsoldaki yeri günümüze hiç uymuyor. Yüksekte konumlu vites kolu ve dokunmatik ekran kullanım kolaylığı sağlıyor. Genişlik konusundaysa benzerleri gibi çok cömert. Baş mesafesi neredeyse sonsuz, diz ve omuz mesafeleriyse belki de iki üst sınıfla yarışacak kadar iyi.

peugeot patner tepee peugeot patner tepee

3- Değişkenliği nasıl?

Allure isimli donanım seviyesinden itibaren arkada 3 tek koltuk sunuluyor. Bu koltukların her birinin sırtlık eğimi bağımsız ayarlanabiliyor ve yine her biri bağımsız olarak sökülüp takılabiliyor. Bu da 675 litrelik bagajı 3000 litrelik bir mağaraya dönüştürürken bolca seçenek sağlıyor.

4- Aile kullanımına uygun mu?

Kesinlikle uygun. Örneğin baz donanımda bile satın alınabilen Modüler Aile Paketi ile birlikte elektrikli çocuk kilidi, katlanır masalar ve arka yan camlarda güneşlikler gibi donanımlar listeye eklenebiliyor. Bunun dışında onlarca saklama gözü, kızaklı kapıların sağladığı arka koltuklara erişim avantajı ve en üst donanımda sunulan Zenith cam tavan gibi özellikler de Partner Tepee’yi aileler için biçilmiş kaftan haline getiriyor.

peugeot patner tepee peugeot patner tepee

5- Sürüşü nasıl?

Partner 1,6 litrelik dizel motorun 92 HP ve 115 HP güç üreten versiyonlarıyla satılıyor. Biz 115 HP güç ve 240 Nm tork üreten versiyonu kullandık. Bu motorla ve Zenith isimli en üst donanım seviyesiyle Partner Tepee’nin boş ağırlığı 1,6 tona yakın. Buna rağmen performans anlamında beklenenden daha kötü bir tablo yok. 5 vitesli manuel şanzıman biraz gevşek ve yolları da belirsiz ama oranları oldukça iyi ayarlanmış. Süspansiyon sistemi, makyaj sonrasında daha sessiz bir yapıya kavuşmuş. Özellikle arka aksın gürültüleri oldukça azaltılmış. Ağır karoser ve konfor odaklı süspansiyon sistemiyle yol tutuş iddiası çok yüksek değil ve Partner yolda bunu hissettiriyor.

6- Fiyatı nasıl?

Daha uygun fiyatlı rakipleri var, fakat genel anlamda tüm fiyat yelpazesinde tam ortada yer alıyor. Sonuç olarak en zengin donanımlı versiyon sunduklarıyla oldukça çekici fiyat etiketine sahip.

Peugeot Partner fiyat listesi için tıklayın.

7- Sonuç

Partner biraz yaşlanmış ve yaşlılığını hissettirdiği özellikleri de bolca görülebiliyor. Fakat özellikle aile kullanımı için sunduklarıyla rakipleri arasında fark yaratabiliyor. Yani hala incelenmesi gereken bir araç.

peugeot patner tepee peugeot patner tepee peugeot patner tepee peugeot patner tepee peugeot patner tepee peugeot patner tepee peugeot patner tepee peugeot patner tepee peugeot patner tepee