İsim konusundaki yorumlarımızı kendimize saklıyoruz. Fakat Seat bu konuda gerçekten zorlanacak gibi. Neyse ki ürün güçlü, belki kurtaranı o olur. Tarraco, Seat’ın orta sınıf SUV’u olarak pazara sunulmaya hazır.
7 kişilik SUV, doğal olarak Skoda Kodiaq’ın genlerini taşıyor. İkili, Kuzey Amerika için geliştirilen VW Atlas ile birlikte MQB altyapı üzerinde yükselen en iri araçlar. Tarraco’nun boyu 4,73 metre, yani bolca alana sahip olmak için yeterince iri. Aracın tüm teknik altyapısı Kodiaq’tan alınmış olsa da dış tasarımdaki çizgileri, iç mekanı ya da motor seçenekleri açısından ciddi farkları olduğunu söylemek mümkün. Dış tasarımda Seat’ın son dönemde sergilediğinden biraz daha dışavurumcu olması ve dikkat çekici detaylar kullanması ilginç. Yine de genel anlamda Tarraco’nun standart Seat çizgisinden uzaklaşmadığı ama Kodiaq’tan rahatça ayrıştığı söylenebilir. İç mekandaysa hem dekorasyonun daha kaliteli hissettirmesi hem de dijital gösterge tablosu gibi detaylara sahip olması akıllara Seat’ın konumu mu değişiyor sorusunu getiriyor. Son dönemde VW içinde Skoda’nın aşırı karlılığıyla ilgili tartışmalar hakim ve bu duruma müdahale için Seat’ın eli daha güçlü hale getiriliyor olabilir. Tabii bu sadece teori, gerçek olansa Tarraco’nun kokpitindeki kalite algısının en azından fotoğraflarda yüksek olduğu.
Tarraco’nun kaputu altında 1,5 litrelik yeni TSI motor giriş seviyesini oluşturacak. Bu motor ilk etapta sadece 150 Hp güç üreten versiyon, önden çekiş ve manuel şanzımanla gelecek. Diğer versiyonlar, en azından çift kavramalı otomatikleştirilmiş manuel şanzıman DSG’li versiyonun da ilerleyen dönemde eklenmesini bekliyoruz. Dizel cephesindeyse 2,0 litrelik TDI motorlar, 150 HP ve 190 HP güç üreten iki versiyonla gelecek. Bu motorların her ikisi de DSG ve 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak.
Tarraco’nın ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı ya da sunulduğunda adının hala eğlenceli olup olmayacağı gibi sorular henüz cevap bulamadı.