Bu tür SUV’lar hakkındaki fikirlerimizi kendimize saklıyoruz, zira bu araçlar sadece kullanışlı SUV’ların daha kullanışsız ama daha pahalı versiyonu olmaktan ileri gitmiyor. Fakat devir savurganlık devri, daha aza daha çok para ödemek zenginliğin bir kademe daha fazla gösterimini sağlıyor ve bu da bu tür araçların şansını yükseltiyor. Ne olursa olsun BMW’nin X6 ile yarattığı bu sınıf gitgide büyüyor ve büyümeye de devam edecek. Tıpkı X4’ün ikinci nesline ulaşması gibi.

Bu sınıf için ilginç bir diğer konuysa tarz aktarımının (taklit değil esinlenme) her yöne doğru hareket edebilmesi. Örneğin Mercedes GLE Coupe için doğrudan X6’nın tasarım dilini kullanırken BMW de X4’ün yeni neslinde GLC Coupe’de kullanılanları andıran stop lambaları kullanmış. Yani birileri bu ara sınıf için kolaya kaçıyor gibi görünüyor. X4 özeline geri dönersek, model neredeyse her yöne doğru büyümüş: Boyu 81 mm’lik artışla 4,75 metreye ulaşırken aks mesafesi de 54 mm’lik artışla 2,86 metreye ulaşmış. Yüksekliğinin 37 mm artmasıyla da genileme son bulmuş. Buna karşılık BMW’nin açıklaması yeni nesil X4’ün selefindeki eşleniğine göre 50 kg kadar daha hafif olduğu yönünde.

Aracın kokpitinde güncel BMW ürün gamının bir yansıması görülüyor. Bagaj hacmi 525 litre ile oldukça cömert, tabii bunun 550 litrelik X3 bagajının gerisinde kaldığını da görmezden gelmemiz gerekli.

X4’ün motor seçenekleri modelin sportifliğini destekleyecek şekilde seçilmiş. Tabii bu hacme göre vergilendirme olan bir ülke için çok da anlamlı olamıyor. Biz 2,0 litrelik dizel motora (20d versiyonunda 190 HP güç ve 400 Nm tork, 25d versiyonunda 231 HP güç ve 500 Nm tork, 8 vitesli otomatik şanzıman, xDrive 4 tekerlekten çekiş) devam edeceğiz gibi görünüyor. X4’ünü daha güçlü almak isteyenler içinse X4 M40d 3,0 litrelik dizel motorunun ürettiği 326 HP güç ve 680 Nm’lik tork verisiyle hazır bekleyecek.

Yeni nesil BMW X4’ün ülkemizdeki satışına bahar aylarında başlanması bekleniyor.