Audi A1 sahibi olmanın en güzel yanı insanların sizin bir Audi A3 sahibi olduğunuzu düşünebilecek olması. sonuçta iki model arasında ciddi bir fiyat farkı varken siz keyif süren taraf oluyorsunuz. Bunun dışında A1 ağabeylerinden farklı olarak Audi logolu bir VW gibi hissettiriyor ve bu da A3’le aşırıya kaçan benzerliği de olmasa A1’in etkileyiciliğini iyice azaltırdı. Tabii öbür taraftan tanıtıldığı günden bu yana 500.000 tane A1 satılmış olmasa da bu tezimizi yalanlıyor gibi. Makyaj 4 halkalı Polo imajını değiştirmiş desek yalan olur çünkü makyaj öncesiyle aradaki fark kullanmadan anlaşılacak gibi değil.

makyajlı audi a1 makyajlı audi a1

O zaman biz kullanılmadan da farkedilecek yeniliklere odaklanalım. Örneğin artık A1 Sportback’in tavanını ve A1’in de tavan kolonlarını siyaha boyalı alabiliyorsunuz. İkinci önemli farklılık, yeni geliştirilen elektro-mekanik direksiyon sistemi, yani tamamen elektrikli desteğe sahip direksiyon sistemi. Sistem sadece direksiyon kullanıldığında destek sağladığı için son dönemde yakıt tüketimini düşürmek isteyen üreticiler tarafından tercih ediliyor ama çoğu örnekte hissizliği ve bir kaç örnekte de direktlikten uzak olması nedeniyle eleştiriliyor. Muhtemelen Audi oldukça iyi bir yazılım kullanmış ve bu tür sorunlardan uzak durmuştur.

En önemli yeniliklerse motor bölümünde. A1, tamamen yeni ya da büyük oranda yenilenmiş 6 motor seçeneğine sahip olmuş. A1’in neden o kadar motor seçeneği var ki diyenlere biz de katılıyoruz. Sonuç olarak karşımızda severek alabileceğimiz ve güçleri 90 HP ile 192 HP arasında değişen 6 yeni A1 var. Bu bilgiden sonra motorlardan bahsetmeye geçebiliriz; baz motor, 3 silindirli ve 1,0 litre hacimli TFSI. Bu Audi tarihinde üretilen ilk 3 silindirli benzinli motor. Bu ilginç çünkü Audi 5 ve 10 silindirli motorlar üreten nadir üreticilerden biri ama 3 silindir modasına geç iştirak etmiş durumda. Bu küçük motor 95 HP güç üretiyor, anlayacağınız motor yelpazesinin en altında yer almıyor. Bu görevse 90 HP güç üreten ve yine 3 silindirli olan 1,4 litrelik TDI’a ait. Bu iki başlangıç motorundan sonra 1,4 litrelik TFSI motorun 125 HP ve 150 HP güç üreten iki versiyonu ve 115 HP güç üreten 1,6 litrelik TDI geliyor. En güçlü A1’se 192 HP güç üreten 1,8 litrelik TFSI’a sahip versiyon. Daha fazlasını isteyenler içinze S1 ve 231 HP güç üreten 2,0 litrelik TFSI motoru sunuluyor. Tüm motorlar çift kavramalı otomatikleştirilmiş manuel şanzıman S-Tronic ile donatılabiliyor.

Hazır Audi’nin makyajlanan modellerinden bahsediyorken, üretici kompakt SUV’u Q3’ü de makyajladı. Burun tasarımındaki yenilik hemen dikkat çekse de iç mekandaki demode kumandalar gibi ayrıntılarda hala bir değişiklik yok. Q3’ün motor seçenekleri de büyük oranda değişmeden kalmış.

makyajlı audi a1 makyajlı audi a1 makyajlı audi a1 makyajlı audi a1 makyajlı audi q3 makyajlı audi q3 makyajlı audi q3 makyajlı audi q3 makyajlı audi q3 makyajlı audi q3 makyajlı audi q3 makyajlı audi q3 makyajlı audi q3