Malumunuz Citroen ve DS artık ayrı, DS yoluna yalnız başına devam edecek. Citroen’den daha süslü, daha havalı ve daha küçük kitlelere hitap eden modeller geliştirip PSA Grubu’nun prestij markası olacak. Tabii bu en azından model isimleri açısından sorun yaratıyor. Örneğin DS 4. Eskiden Citroen markası altında DS4 oldukça şık bir isimdi. Bugünse bu modelin adı sadece 4. Binlerce parçadan oluşan bir otomobil daha anlamlı bir ismi hakediyor.
Tabii konumuz modelin adı değil, DS 4’ün geçirdiği makyaj ve elde ettiği yenilikler. Modelle ilgili en dikkat çeken yenilik burun tasarımında yapılmış. Citroen logosunun baskın halinin yerine artık sportif ve boş görünen bir ızgara tasarımına geçilmiş. Ayrıca isteğe bağlı olarak LED teknolojisiyle donatılabilen farlar da burun tasarımının gücüne güç katıyor. Bunun dışındaki tasarım öğeleri korunmuş ki bu da pazarın en özgün tasarımlarından biri için iyi haber. Daha fazla yenilik isteyenler için DS, 4’ün bir de crossover versiyonunu tanıttı. Yerden yüksekliği pek rastlanmadık şekilde 3 cm arttırılan DS 4 Crossback, eklenen plastik koruma parçaları, hafif arazide yardımcı olacak şekilde geliştirilmiş çekiş kontrol sistemi ve farklı jantlarıyla biraz daha maceracı görünüyor ve bu sayede de kompakt crossoverlardan rol çalmayı umuyor.
DS 4’ün motor yelpazesi de güncel PSA standartlarına uydurulmuş. 1,2 litrelik turbo beslemeli motorun yanında 1,6 litrelik turbo beslemeli motor iki benzinli seçeneği oluştururken, 1,6 litrelik dizelin 120 HP güç üreten BlueHDi versiyonu da dizel motor cephesini şenlendirecek. 1,6 litrelik motor seçenekleri yeni geliştirilen 6 vitesli otomatik şanzımanla kombine edilebilecek. 1,2 litrelik motor için şimdilik bu şanzımanın lafı geçmiyor ama bütün PSA modellerinde olup da sadece 4’te sunulmaması çok anlamsız olurdu.