Kuga biraz şanssız bir otomobil. Zira Focus’un ayak izlerini takip etmek zorunda ve kimi zaman Focus pek tekin yollardan geçmiyor. Kuga’nın ilk nesli tanıtıldığında da Focus böyle bir haldeydi; ikinci nesil Focus’un kalite sorunları vardı ve Kuga da bunları yaşamaktan kaçınamadı. Uzun lafın kısası Focus ne kadar başarılıysa Kuga da o kadar başarılı bir otomobildi. Sadece bu açıdan akıldığında bile üçüncü neslin şansının dönebileceğini düşünebiliriz. Çünkü uzun zamandır beklenen başarılı Focus nesli Kuga’nın 3. neslinin de temelini oluşturuyor.

Detaylara geçmeden önce son haberi paylaşalım: Yeni Ford Kuga Türkiye’de satışa sunuldu. İlk etapta 1,5 litrelik benzinli motor ve manuel şanzıman ve 1,5 litrelik dizel motor ve 8 vitesli otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olacak olan Kuga, ilerleyen tarihlerde hibrit versiyonlarla da ülkemizde satışa sunulacak. Sadece önden çekişle satılan yeni Kuga’nın benzinli motor, manuel şanzıman ve Style isimli baz donanımla başlangıç fiyatı 269 bin TL iken, dizel motor ve otomatik şanzımana sahip Style donanımlı Kuga için 289 bin TL talep ediliyor. Benzinli motor sadece baz donanım için sunulmuş. Dizel motor ise Titanium ve ST-Line isimli daha zengin donanım paketleriyle de alınabiliyor. Titanium donanım seviyesinin fiyatı 313 bin TL iken ST-Line donanım seviyesinin fiyatı 347 bin TL olarak belirlenmiş. Fiyat ve donanım detaylarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Yeni nesil Ford Kuga fiyat listesi 

Yeni nesil Ford Kuga donanım listesi

2020 yeni kasa ford kuga dizel otomatik

Tıpkı kardeşi gibi Kuga da C2 isimli yeni altyapı üzerinde yükseliyor. Bu altyapının en önemli özellikleri teknolojik gelişmelere uyumluluğu ve hafifliği. Teknolojik gelişmelere daha sonra değineceğiz ama Kuga yerini aldığı nesle göre 90 kg civarında daha hafif bir araç. Yine de 1560 kg’ın üzerinde boş ağırlığıyla hala pek hafif sayılmaz. Kuga’nın süspansiyon sistemi önde McPherson arkadaysa çift kollu bağımsız aksla güncellenmiş.

2020 yeni kasa ford kuga dizel otomatik

Sonuçta bu bir Ford ve sürüşü yine tatmin ediciden çok daha iyi olacaktır. Zaten Kuga’nın en önemli sorunu da sürüş kalitesizliği değil. Bunun yerine yaşam alanlarında genişleme ve kalite algısında artış Kuga’nın ihtiyaç duydukları. İlk izlenimler bunların sağlandığı yönünde: 4,62 metreyle selefinden 9 cm daha uzun ve 2,71 metrelik aks mesafesiyle de hem selefinden 2 cm fazlasına sahip hem de sınıfın en irileri arasına dahil olmuş. Dahası Kuga artık 4 cm daha geniş bir otomobil. Bunun ilk yansıması bagajda görülüyor. Güncel neslin bagaj hacmini çıtayı zaten pek yüksekte tutmuyor ama yeni neslin 523 litre olarak açıklanan bagaj hacmi oldukça büyük bir ilerleme. Gerçi bu rakamın küçük bir aması var: Arka koltuklar kızaklar üzerinde 15 cm hareket ettiriliyor ve bu büyük bagaj hacmi de bu sayede elde ediliyor. Benzer bir uygulamayla VW Tiguan da bagajını genişletiyor ama o 600 litrenin üzerine çıkabiliyor.

2020 yeni kasa ford kuga dizel otomatik

Kokpitteki gelişim biraz göreceli. Son nesil Focus’un biraz sönük tasarımlı kokpiti Kuga’ya da taşınmış. 8 inçlik büyük multimedya ekranı son dönem modasına uygun bir şekilde yan duran bir tablet gibi kokpitin tepesine iliştirilmiş. Yine de önemli bir ilerleme var; artık Kuga’nın dijital gösterge tablosu var. Bir çokları için bu bütün kusurları örten devasa bir donanım. 12,3 inçlik gösterge tablosu üst donanımlara özgü ve özellikle hibrit motorlu versiyonlarda çalışma şekli açısından bir çok bilgiyi aktaracak.

Buraya kadar bilindik Ford yeni modeli reçetesi işliyor gibi. Kaputun altında ise çok daha farklı bir dünya var. Öncelikle bizim açımızdan bakıp beklenen haberi açıklayalım: 1,5 litrelik dizel motor, 120 HP güç ve 300 Nm tork üreten versiyonu ve 8 vitesli otomatik şanzımanla Kuga’da yer alacak. 1,5 litrelik benzinli motor da varlığını sürdürmeye devam ediyor ama ilk etapta sadece önden çekiş ve manuel şanzımanla sunulacak. Bu motor, 120 HP güç ve 240 Nm tork üretiyor. Bunun dışında 2,0 litrelik bir dizel motor, 150 HP ve 190 HP güç üreten versiyonlarıyla Kuga’da kullanılacak. Bunlardan güçlü olan 4 tekerlekten çekiş sistemine de sahip olacak. Güçsüz olansa bir dizel hibrit, daha doğrusu bir tatlısu hibridi. 48V elektrik sistemi, kayış tahrikli bir jeneratör ve lityum-iyon pil paketiyle tamamlanan bir yarı hibrit. Jeneratör/elektrik motoru hem pilleri doldurmak için aracın ataletini kullanacak hem de gerekli hallerde motora tork desteği sağlayabilecek. Bu versiyon EcoBlue Hybrid olarak tanımlanacak.

Son olarak ileride Türkiye’de satışa sunulacak olan Kuga Plug-in Hybrid, 2,5 litrelik motorunu nispeten güçlü bir elektrik motoru ve 14,4 kWs’lik bir pil paketiyle besliyor. 225 HP’lik sistem gücü ve 72 km’lik elektrikli sürüş meziliyle bu araç ilginç bir şehir çözümü olabilir. Ford’un iddiasına göre Kuga Plug-in Hybrid’in tüketim değeri 100 km’de 1,2 litre olabilecek. Bu versiyonun elektrik motorunun gücü 100 KW’nin üzerindeyse ülkemizde ÖTV teşvikinden faydalanabilir.

2020 yeni kasa ford kuga dizel otomatik

2020 yeni kasa ford kuga dizel otomatik

2020 yeni kasa ford kuga dizel otomatik

2020 yeni kasa ford kuga dizel otomatik