MG özellikle Türkiye için ayrıcalıklı bir marka. Doğan Trend Otomotiv temsilinde, Çinli üreticiler hakkındaki ön yargıların yıkılmasında büyük rol oynadı ve aslına bakarsanız diğerleri için yolu temizledi. Oldukça iyi satış rakamlarına ulaşması da muhtemelen dikkatlerin Çinli üreticilerin üzerine çekilmesine neden oldu ve günümüzdeki engeller ortaya çıktı. Sonuçta BYD’nin üretim sözü ile etrafından dolaştığı yaptırımlar MG’yi ciddi bir şekilde etkiliyor ama Doğan Trend markanın varlığının sürmesi için hala istekli. MG7 de bu isteğin dışa vurumu.

4,88 metre uzunluğa ve 2,78 metre aks mesafesine sahip bu otomobil, orta sınıfa ait bir 4 kapılı coupe. Yani bir nevi Peugeot 508, VW Arteon, Audi A5 takipçisi. Tasarımı gerçekten etkileyici. Bolca kırık çizgisine sahip paneller özellikle burun tasarımının sivriliğiyle birleşip arka kapıların etkisini azaltıyor. Bu haliyle sıkı bir su diyetine girip kaslarını belirginleştirmiş bir Kia Stinger gibi görünüyor olabilir. Arka tasarımda dikkat çekici iki öğe var: Birincisi 4 egzoz çıkışı ikincisiyse aktif arka kanat. Bunların ikisi de fazlaca abartılı detaylar. Zira MG7’nin 1,5 litrelik motoru 170 HP güç ve 275 Nm tork üretiyor ve bu güç ve tork 7 vitesli çift kavramalı şanzıman üzerinden ön aksa aktarılıyor. Yani önden çekişli ve çok da abartılı güce sahip olmayan bir araç için MG7 belki fazla davetkardır.

Tabii bu tür detaylar 4 kapılı bir coupenin çekiciliği açısından önemli. Sonuçta fazla itibar göz çıkartmaz. Bu durum iç mekanda da devam ediyor. Büyük ekranlar tabii ki yerini almış ama etkileyici döşemeler ve iddialı seçenekler de MG7’nin amacını ele veriyor. Premium müşterilerin aklını çelmek MG7’nin geliştirilme amaçlarında biri ama bunu yaparken uygun fiyatlı olması da gerekiyor. Türkiye için bu konu biraz zorlu ama yine de MG7, 2.470.000 TL’den başlayan fiyatlara sahip. Sadece ek gümrük vergisinin bile yüzde 50’nin üzerinde olduğu düşünülünce MG’nin ana markası SAIC ve Doğan Trend’in bu fiyat seviyesi için ne kadar uğraştığı anlaşılabilir.