Stellantis yönetimi Çin baskısı ve artan maliyetler ikilemiyle mücadele konusunda çok kararlı. Elektrikli araçların yüksek maliyetli ihtiyaçlarının karşılanması yerine raflara tekrar bakmak ve ihtiyaç sıralaması yapmak yolunu tercih ediyorlar. Bu bağlamda kısa süre önce tanıtılan yeni nesil Citroen C3, yeni bir altyapı yerine Smart Car Platform olarak anılmaya başlanan eski ama elden geçirilmiş altyapıyı kullanıyor. Bu sayede mali açıdan cömert STLA platformun yaratacağı bedellerden kaçınmak öncelikler arasında ilk sırada. Şimdiyse Citroen C3 Aircross aynı altyapı üzerinde tanıtıldı.

C3 bir HB yerine bir crossover olarak tanıtıldığında akla C3 Aircross’un ne olacağı sorusu geldi. Sonuçta 24 cm’lik artışla 4,39 metreye ulaşan boyuyla (Nissan Qashqai’ın boyu: 4,42 metre) C3 Aircross artık gerçekten iri bir küçük SUV. Diğer teknik veriler henüz açıklanmadı ama aks mesafesinin sınıf kanunu olan 2,60 metreden belirgin şekilde uzun olduğu ortada. Bu haliyle tam bir kompakt sınıf kabusu haline gelebilecek aracın diz mesafesi değil diz sayısına odaklanmış olması denge unsuru olarak kullanılmış. Bir küçük SUV için abartılı olan boyuyla C3 Aircross geniş bir 5 koltuklu değil küçük bir 7 koltuklu olarak hizmet edecek. Henüz gösterilmedi ama kokpitin C3 ile aynı olması pek tabii ki beklenebilir.

Kaputun altında ne olacağı da henüz açıklanmadı ama tahmin etmek zor değil: 1,2 litrelik 3 silindirli motorun farklı versiyonları C3 Aircross için de kullanılacak. 48V elektrikli sistemine sahip hafif hibrit versiyon bunlardan bir tanesi olacak ve 6 vitesli çift kavramalı şanzımanla birlikte gelecek. 156 HP güç üreten motora sahip bir tamamen elektrikli de C3 Aircross ürün gamında bulunacak.

Citroen C3 kokpiti, muhtemelen C3 Aircross için de kullanılacak.