Önce bunun neresi Mustang diyenler için hemen konuya girelim: Eğer farlara, yandan belli bir açıyla bakarsanız, Mach-E Mustang genetiğine sahip olduğunu hemen belli ediyor. Konuyla ilgili aşağıdaki fotoğrafı inceleyebilirsiniz. Yani bu araç bariz bir Mustang türevi, sadece elektrikli ve 4 kapılı bir crossover olduğu için Mustang adının düşündüreceği herhangi bir özelliğe sahip değil o kadar.

Eğer Ford Mustang adını mahvetmek yerine bu elektrikli araca farklı bir isim verseydi muhtemelen bu ve bunun gibi pek çok yazının girişi çok daha pozitif olurdu. Fakat o zaman Ford’u Ford olduğu için sevdiğimizi unuturduk. Zira biz Ford’u, yaptığı çocukça hatalarıyla seviyoruz, Mach-E için farklı bir isim bulsaydı hayal kırıklığına uğrardık. Peki, Mustang adını bir kenara bırakırsak Mach-E neler sunuyor? 4,71 metrelik pek de abartılı olmayan uzunluğuna karşın 2,98 metrelik abartılı aks mesafesine sahip bir crossover. Bu haliyle doğrudan Tesla Model X’i gözüne kestirmiş diyebiliriz. İç mekanının 15,5 inçlik dikine konumlu tabletten oluşması da aynı savı doğruluyor. Yaşam alanı genel olarak ferah izlenimi bırakıyor. Aks mesafesinin cömertliği arka koltuklar için hayatı kolaylaştırabilir. 402 litrelik arka ve 100 litrelik ön bagaj da makul bir yükleme alanına sahip olacağınızı gösteriyor. Lityum-ion pillere sahip olan Mach-E’nin ön aksında MacPherson arka aksındaysa çok kollu bağımsız kuruluma sahip süspansiyon sistemi var.

Temel olarak 3 farklı versiyona sahip olacak olan Mach-E, arkadan çekiş ya da 4 tekerlekten çekişli olarak satın alınabilecek. Arkadan çekiş sadece giriş seviyesinde sunulacak ama iki farklı pille alınabilecek. Normal versiyon 75,7 kWs’lik bir pille 450 km civarında menzil ve 258 HP güç üreten elektrik motoruyla gelecek. Baz Mach-E’nin 98,8 kWs’lik pile sahip versiyonu ise 600 km civarı menzil ve 285 HP güç üreten motorla gelecek. Bu iki versiyon 8 saniyenin altındaki 0-100 km/s hızlanmaları ve motorlarının ürettiği 415 Nm tork tamamen aynı.

İkinci versiyon ise Mach-E AWD, yani 4 tekerlekten çekişli versiyon. Temel olarak aynı pillere sahip olmasına rağmen AWD’de güçlü versiyonun motoru 337 HP güç üretiyor ve her iki kurulumda da tork 565 Nm’ye yükseliyor. Böylece 0-100 km/s hızlanma 7 saniyenin altına çekilirken menzil de sırasıyla 420 km ve 540 km’ye geriliyor.

Son versiyon ise GT adını taşıyor. Sadece 98,8 kWs’lik pille gelen GT, 465 HP güç ve 830 Nm tork üreten motora sahip. 4 tekerlekten çekişin standart olduğu GT, 5 saniyenin aytında 0-100 km/s hızlanma ve 500 km civarı menzil sunmayı hedefliyor.

Son olarak, 2020 sonlarında müşterilere teslim edilmeye başlanacak olan Mach-E’nin tasarımında Murat Güler’in son dokunuşları mevcut, yani gururluyuz.