Mercedes’in yeni modellendirme mantığı çok basit: 4 temel seri var (A, C, E ve S) ve bütün yan modeller de temel aldığı modelin ismiyle anılıyor. Bu durum GLK’nin yerini alan GLC ve ML’in yerini alan GLE için gayet uygun. Fakat GL’nin GLS olması lafta kalıyor. Çünkü GL S Serisi temeli kullanmadığı gibi S Serisi’nin sunduğu zarafetin yakınından da geçmiyor. Kabul GLS hala bir önceki nesle ait bir model ama kokpitinin son 3 nesil S Serisi kokpitlerinin inceliğine sahip olmadığı da ortada. O daha çok GLE XL olabilecek türden bir araç ama Mercedes bunu kabullenecek gibi görünmüyor.

GL zaten temel olarak büyük bir ML olarak tasarlanmıştı. 7 yolcuyu konfor içinde taşıyacak ve ABD’nin iri kamyonetlerinin yanında mini crossover gibi görünmeyecek bir arazi aracı olmak GL’ye yetiyor ve GLS’ye de yetmeli. Bu nedenle de iç mekanından sürüşüne kadar tüm özellikleri ML’i fazlasıyla andırıyor. Açıkçası henüz GLS’yi kullanmadık ama fotoğraflar bize bu durumun model adı değişimiyle birlikte gelen makyajla da değişmediğini gösteriyor.

GLS’nin bunun dışındaki özellikleri 7 koltuklu bir GLE nasıl olması gerekiyorsa öyle. En az 5,1 metrelik boyu kadar uzun isteğe bağlı donanım listesinden seçeceğiniz kaplamalarla lüks hissini yükseltebiliyorsunuz ve ızgarasının üzerindeki devasa yıldızla da bolca prestije sahip. GLS350 d yelpazedeki dizel motora sahip tek versiyon ve 258 HP güç ve 620 Nm tork üreten 3,0 litrelik V6’sı gücünü yere 9 vitesli otomatik şanzıman üzerinden aktarıyor.

MercedesGLS010

MercedesGLS003