Tofaş ülkemizin en büyük endüstri kurumlarından bir tanesi. Ve Tofaş’ın en büyük yatırımı da Egea Projesi. Başlangıçta Egea ismi sadece projenin ismiydi ama ülkemizde çok sevilince küresel pazarlarda Tipo olarak adlandırılan model bizim için Egea olarak tescillendi. Sonuç olarak 1 milyar Dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen bu projede bir çok Türk mühendis çalıştı ve Fiat markası altında satışa sunuluyor olsa da Egea bizim çocuğumuz gibi. Şimdi Tofaş cephesinden Egea için bir kaç tane daha iyi haber geldi.
Bu haberlere geçmeden önce iyi haberlerin kaynağına da değinmek gerekli. Egea 3 yılda 500.000’i aşan bir üretim adedine ulaştı. Zira uygun fiyatına karşılık sunduklarıyla pek çok Avrupa pazarında yoğun talep gördü. HB ve SW karoserli versiyonları Batı Avrupa’da kendisini sevdirirken, Sedan da bizimki gibi pazarlarda popülerliğini sürdürüyor. Hal böyle olunca projenin kimi sınırları da genişletilmiş. Örneğin ilk plana göre 2023’te bitmesi gereken üretim 2024’e kadar uzatılmış. Bunun dışında bugünden itibaren başlayacak çalışmalarla modelin makyaja hazırlanması için start verilmiş ve bu makyaj operasyonu için 225 milyon Dolarlık ek yatırım kararı alınmış.
Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu konuyla ilgili yaptığı açıklamada Tofaş’ın Ar-Ge açısından FCA içinde çok önemli bir yere sahip olduğu ve Egea ile birlikte sorumluluklarının bir kat daha arttığını belirtti. Zaten sadece bu saptama bile Egea’nın bizim için asıl önemini gösteriyor. Belki kendi markamız yok ama dünyanın önde gelen otomotiv gruplarından bir tanesi geleceğini bağladığı modeli için Tofaş’a güveniyor.