Mercedes kompakt sınıf üyelerinin sayısında büyük bir artışa hazırlanıyor. A Serisi’nin yeni neslinin tanıtılmasının ardından bu sınıfı tamamlayacak modeller de gün yüzüne çıkmak için gün sayıyor. Bu modellerden ilki A Serisi Sedan oldu ama sizim beklediğimizden küçük bir farkı var: Bu A Serisi sedan uzun şasili versiyon ve ilk etapta sadece Çin pazarı için geliştirilmiş.
Bizim sedanımızla tanışmamıza biraz daha zaman var ama bu uzun şasili versiyon beklentilerin bilinenlere dönüştürmeye yetiyor. Öreğin tavan çizgisi beklediğimizden daha eğimli, hatta arka çaprazdan bu otomobil güncel CLA’dan çok da farklı görünmüyor. Kapının üst çizgisi biraz daha düz ve bu sayede arka koltuklara girmek daha kolay olacaktır. Arka koltuklara değinmişken, A Serisi Sedan’ın uzun şasili versiyonunun aks mesafesi tam 2,79 metre, yani C Serisi’nin 2,84 metrelik aks mesafesine çok yakın. Bunun anlamı, arka koltukları için arkadan çekişli ağabeyinden daha iyi alan sunabilecek potansiyele sahip olması. Fakat fotoğrafları biraz inceleyince Mercedes’in C Serisi’nden kolayca vazgeçmediğinin en önemli kanıtını görebiliyorsunuz; önden çekişli A Serisi’nin arka koltuklarının arasında devasa bir şaft tüneli var. Dahası 420 litrelik bagaj hacmi ki muhtemelen kısa şasili versiyonda da benzer bir değerde olacaktır, bırakın orta sınıftaki ağabeyini terletmeyi kompakt sınıf ortalamalarını bile karşılamaktan uzak.
Sedan karoserli A Serisi, HB karoserli versiyonla aynı kokpite ve motor seçeneklerine sahip olacak. MBUX isimli yeni arayüz, dokunmatik ekran ve adeta uzun atlama yapmış malzeme kalitesi bu kompakt sedanın sınıfındaki en büyük kozları olacak. Motor bölmesinin altında Renault ortaklığında geliştirilen 1,3 litrelik yeni motorun yanısıra Mercedes imzalı 2,0 litrelik benzinli motorlar yer alacak. A Serisi Sedan Avrupa pazarları için hazır olduğundaysa bu menüye 1,5 litrelik Renault dizeli de eklenecek. Bu motorların tamamı bugün olduğu gibi çift kavramalı otomatikleştirilmiş manuel şanzımanla donatılabilecek.
Mercedes’in A Serisi Sedan’ın Avrupa versiyonunu son bahar aylarında tanıtması ve en geç 2019’un ilk aylarında piyasaya sunması bekleniyor.