Peugeot’nun orta sınıfa bakış açısı baz farklı. Malum bu sınıfta özellikle sedanlar Avrupa genelinde önemli bir gerileme eşiğinde. Kimi üreticiler sınıftan tümden çıkarken Peugeot farklı bir yöntem izlemeyi tercih etti. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan ve sedan karoserli olması gereken 508’in yeni nesli bunun en önemli kanıtı. Çünkü bu otomobilin kapı çerçeveleri yok ve bagaj kapağı da arka camla birlikte açılıyor. Dahası yüksekliği de normal bir orta sınıf sedana göre farkedilir şekilde düşük. Bütün bunlar 508’in VW Passat’ın değil VW Arteon’un, hatta Fransızlar’ın biraz abartılı kendine güveniyle Audi A5 Sportback’in karşısına yerleştirmek gerekli. Bir Peugeot anahtarının bir Audi anahtarının imajını yansıtamayacağından hareketle biz ilk seçeneği daha gerçekçi görüyoruz. Sonuç olarak 508 farklı bir otomobil ve bu farklılığını SW karoser biraz daha fazla kullanışlılıkla sunabilir.

508 SW’nun tasarımı shooting brake ile sportif bir SW arasında bir yerlerde. 4,78 metrelik boyuyla sınıfı için neredeyse kısa boylu, kısa tampon tekerlek mesafeleri ve geniş yapısıyla oldukça kaslı. Standart halde sunulan 530 litrelik bagaj hacmi çok iştah kabartıcı değil ama arka koltukları yatırarak 1780 litrelik yükleme alanı elde etmek pek çokları için yeterli olacaktır. Otomobilin iç mekanı sedan karoserli kardeşiyle birebir aynı. i-Cockpit’in yeni uygulamasında 3008-5008’den daha kaliteli malzemeler kullanılmış ve detaylarda yapılan düzenlemelerle de seçkinlik algısı bir adım ileri taşınmış gibi görünüyor.

Kaputun altında da durumlar benzer. 1,5 litrelik dizel ve 1,6 litrelik benzinli motorlar giriş seviyesini oluşturacak, Avrupa pazarları için asıl güç merkeziyle 2,0 litrelik dizel motor olacak. 130 HP güç üreten 1,5 litrelik dizel motor, 180 HP ve 225 HP güç üreten versiyonlara sahip 1,6 litrelik benzinli motor gibi 8 vitesli otomatik şanzıman EAT8 ile birlikte sunulacak. Bütün bu motor seçenekleri kendine has süspansiyon geometrisiyle gelecek, yani Peugeot sadece şık görünen değil iyi de yürüyen bir otomobil peşinde.