Station wagonların ülkemizde pek tutulmadığı gerçeği pek değişmiyor. Bu çok yazık çünkü bu otomobiller aynı boydaki sedanlara göre çok daha gazla kullanışlılık sunuyor. Corolla Tourer Sports da tam olarak böyle bir otomobil. Henüz sedan versiyon tanıtılmadı ve TS’in boyu da açıklanmadı ama genel geçen kurallara göre bu iki versiyonun boyu neredeyse tamamen aynı olacak. Fakat bagaj kullanışlılığı ve arka koltuk baş mesafesi açısından station wagon her zaman avantajlı. Ne yazık ki bunun ülkemiz açısından önemi yok.
2,7 metrelik aks mesafesi Corolla TS ile ilgili tek teknik veri. Bunun dışında kalanları biz tamamlayabiliriz: Model TNGA isimli yeni geliştirilen altyapı üzerinde yükselecek ve önde McPherson arkadaysa çok kollu süspansiyon sistemine sahip olacak. Dahası donanıma göre adaptif amortisörler satın alınabilecek ve TNGA’ın yapısı gereği ağırlık merkezi de biraz daha aşağıda. Yani bu sefer Corolla dinamik özellikler açısından bir hayli zenginleşmiş bir şekilde pazara renk katacak.
Otomobilin 598 litrelik bagaj hacmi ve kullanışlı bagaj alanı yük taşıma konusunda iyi bir yardımcı olacağını gösteriyor. Bu durumda da güç kaynakları önem kazanıyor. Bize hoş gelecek tek motor seçeneği şimdilik 1,2 litrelik hacme ve turbo beslemeye sahip benzinli motor. Toyota dizel motorları üretimden kaldırmaya hazır ve bu nedenle de Corolla kaputu altında iki tane hibrit güç kaynağı sunulacak. Bunlardan biri 1,8 litrelik benzinli motora sahip bilindik ünite. İkincisiyse güçlü dizellerle rekabet için gelen ve yeni geliştirilen 2,0 litrelik benzinli motora sahip olan hibrit. İkinci seçenek 180 HP’lik sistem gücüyle dikkat çekici olacaktır. Corolla TS önümüzdeki ay Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtıldıktan sonra satışa sunulacak ama güncel durumda ülkemize ya hiç gelmeyecek ya da gelmesi yakın bir zamanda olmayacaktır.