Karsan değeri pek bilinmeyen şirketlerden biri. Çoğumuz bu markayı çoktan tarihe karışmış olması gereken Peugeot J9 minibüslerin hala aramızda dolaşması nedeniyle tanıyor olabiliriz. Fakat Karsan bu araçtan çok daha fazlası. Öncelikle çok markalı üretimin en iyi temsilcilerinden. Peugeot ve Citroen için Partner ve Berlingo üretiminin yanında uzun yok kamyonu olan Renault Premium’u da üretmesi bunu gösteriyor. Birbirinden çok farklı ürünlerin üretimini üstlenebiliyor ve bunun yanında mühendislik ve ar-ge desteği de verebiliyor. Bugün Karsan, hem 12 ya da 18 metrelik BredaMenarinibus otobüslerini, hem Hyundai H350 hafif ticari araç ailesini hem de kendi toplu taşıma çözümlerini bir arada üretiyor. Bugünkü konumuz bu toplu taşıma çözümlerinden biri olan Jest.
Jest, şehirlerimizde sıkça rastladığımız minibüs taşımacılığı için kullanılan 5,84 metrelik bir araç. 2,3 litrelik Fiat dizel motoruyla can bulan örnekleriyle illa karşılaşmışsınızdır. Fakat gelecek, özellikle büyük şehirlerin bu tür toplu taşıma araçlarında temiz bir güç kaynağı aranacağı bir zaman olacak. Bu nedenle de Karsan bir süredir bu iz üzerinde çalışıyordu.
Bir dizi denemenin ardından uygun iş ortağı olarak BMW seçilmiş. Öncelikle Bavyeralı firmanın imajı gayet güçlü. BMW ile iş ortaklığı yapmak bile sonucu cilalamak için yeterli olabilir. Dahası BMW de elektrik konusunda destek olacak bir ortaktan hoşnuttur. Çünkü elektrik motoru ve piller gibi teknolojileri geliştirmek pahalı, onları az sayıda üretmek daha da pahalı. BMW’nin i modelleri, özellikle de i3 100 bin adedi aşan satışıyla yüksek performansa sahip ama Karsan’ın Jest modelleri için yapacağı satın alım da BMW’ye şifa gibi gelecektir.
Sonuçta elimizde yüzde 100 yerli sermaye ile geliştirilmiş elektrikli bir toplu taşıma aracı var. Jest BMW’den alınan bileşenlerle girdiği Madrid Belediyesi ihalesinde yapılan bağımsız testlerde 180 km’lik menzile ve 18 saatlik çalışma süresine ulaşmış.