Skoda Superb hayatına başladığında uygun fiyatlı bir VW Passat türevi olmaktan fazlası değildi. Üretimden kaldırılmak üzere olan Passat neslinin aks mesafesi uzatılmış bir versiyonu olarak sedan sever pazarlara yönlendirildi ama kaderi daha ilk nesilden değişti. Superb daha geniş iç mekanı ve daha büyük bagajıyla çok sevildi, bu sayede ikinci nesilde kendine özgü tasarım ve kullanışlılık detayları kazanırken üçüncü neslindeyse tek başına bir modele dönüştü. Devasa bagajı ve lüks sınıf rahatlığına sahip arka koltuklarıyla bu otomobil o kadar iddialıydı ki Passat’ı yok etmemesi için bazı bariz eksiklerle üretilmesi gerekti. Tabii bu sonucu değiştiremedi ve VW, Passat’ı son nesliyle birlikte sadece SW karoserle üretmeye başladı. Yani sonunda meydan Superb’e kaldı.

Peki orta sınıf sedan mücadelesinde premium rakiplerle başbaşa kalan Superb’in yeni nesli neler sunuyor? Öncelikle zaten iri bir otomobil olan Superb’in aks mesafesi 2,84 metre ile değişmeden kalırken boyu 4,3 cm artışla 4,91 metreye ulaşmış. Genel tasarım dili yine çok değişmemiş ama Yeni bir model olduğunu da kolayca belli ediyor. MQB altyapının güncellenmiş Evo versiyonu üzerinde yükselen Superb, 20 litre artışla 645 litreye ulaşan devasa bagaj hacmine sahip.

İç mekanda son dönemin moda değişimleri izlenebiliyor. Otomobil koltuğu yerine oturma odası koltuğunda oturduğumuzu düşünen üreticiler kokpitleri kocaman ekranlarla donatmaya devam ediyor. Superb’de de standart olarak 10 inç ve üst donanımlarla birlikte de 13 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranları sunuluyor. 10 inçlik gösterge tablosu ekranı da metrekare başına piksel oranını geliştiriyor. Büyük bilgi-eğlence sistemi ekranında VW ‘nin en yeni yazılımı kullanılıyor. Bu yazılımla geçiş dönemi dertlerini geride bıraktığı düşünülüyor, bekleyip göreceğiz. Bunun dışındaki konularsa bilindik orta sınıf donanımları ve kalite algısının tekrarı.

Motor seçenekleri konusunda Skoda her zaman olduğu gibi cömert: En azından kağıt üzerinde 1,5 litrelik ve 2,0 litrelik TSI benzinli motorlar ve 2,0 litrelik TDI dizel motor Superb ile tercih edilebilecek. 2,0 litrelik motorlar muhtemelen sipariş üzerine getirilecektir ve bu da 1,5 litrelik TSI motoru ana güç kaynağı haline getiriyor. Yeni altyapı sayesinde hafif hibrit eTSI formunda kullanılan 1,5 litrelik benzinli motor, eskiden olduğu gibi 150 HP güç ve 250 Nm tork üretiyor ve 7 vitesli çift kavramalı şanzımanla birlikte sunuluyor. 2,0 litrelik benzinli motor 265 HP ve 2,0 litrelik dizel motorsa 193 HP güç çıkışına sahip.

Skoda Superb’in başlangıç fiyatı 1.950.000 TL olarak belirlenmiş, değişiklik isteyenler için SW karosere sahip versiyon sadece zengin bir donanım listesi ve 1,5 litrelik benzinli motorla geliyor ve 2.550.000 TL’lik satış fiyatına sahip.

Detaylı bilgi ve fiyat listesi için tıklayın.