3 hacimli tasarımlar, yani motor kaputu-kabin-bagajdan oluşan sedanlar ülkemizde çok seviliyor. Daha doğrusu Batı Avrupa dışındaki neredeyse tüm pazarlarda çok seviliyor. Hal böyle olunca da üreticiler sedanlara ayrı bir önem veriyor. Örneğin Audi A3 Sedan. Ingolstadlı üreticinin en küçük sedanı, üretime girdiği günden bu yana Audi’nin kasalarını dolduruyor. Bu sayede de her geçen gün yeni bir versiyona kavuşuyor. A3 Sedan’ın son versiyonu RS takısına sahip.

audi-rs3sedan-005

Audi jargonunda S takısı sportif versiyonları simgelerken RS takısı sıradışı versiyonları, daha doğrusu kuzu postundaki kurtları simgeliyor. Tabii son dönem RS’leri için kuzu postunda demek ağır bir görme bozukluğunun işareti olur ama neyse. RS3 Sedan, 19 inçlik jantları, soba borusu genişliğinde bir çift egzozu ve yolu yemek istermiş gibi görünen hava giriş ızgaralarıyla tam bir etobur gibi tasarlanmış. Kaputu altındaki güç kaynağı da bu tasarımı haklı çıkartıyor.

2,5 litrelik 5 silindirli motor, 400 HP güç ve 1700-5850 d/d aralığında 480 Nm tork üretiyor, gücünü 4 tekerleğine 7 vitesli S tronic çift kavramalı şanzıman üzerinden aktarıyor ve bu kompakt sedanın durur halden 100 km/s hıza ulaşmasını 4,1 saniyede tamamlamasını sağlıyor. Anlayacağınız bolca güç ve hız söz konusu.

Bu kadar gücün, hem de önden çekişli olarak geliştirilmiş bir araçta, yere aktarımı biraz sorunlu olur ki RS3 tecrübelerimiz bu sorunların tamamının Audi tarafından çözüme ulaştırılmamış oluğunu kanıtlıyor. RS3 Sedan’da da isteyenler standart olarak sunulan 235/35 R19 ebatlı lastikler yerine ön aksa 255/30 R19 ebatlı lastikler alabiliyor. bunun önden kayma eğilimini daha kontrollü hale getirmesi bekleniyor. Bunun dışında RS3 Sedan’ın ön iz açıklıkları da 2 cm artırılmış.

audi-rs3sedan-008 audi-rs3sedan-004 audi-rs3sedan-009 audi-rs3sedan-003 audi-rs3sedan-002 audi-rs3sedan-001