Çoğu kişi Targa’nın doğuş hikayesinin Porsche’nin yarışçı ruhuna saygıdan geldiğini düşünüyor. Ama olayın arkasında çok daha “duygusal” nedenler vardı. 60’larda ABD’liler cabrioları seviyordu ama Ulaştırma Bakanlığı cabrioların çok tehlikeli olduğuna karar verdi ve onları neredeyse yasakladı. Sonuçta üreticilerin önünde talep vardı ve onların da karşılaması gerekiyordu. Sonuçta ortaya takla barı ve sabit arka camıyla ilginç bir cabrio versiyonu çıkmış oldu. Porsche’nin yaptığı herkesin kullandığı bu tavan çözümüne zorlu bir yarıştan alınan ismi vermek oldu. Sonuçta Targa bu tür tavanlar için artık jenerik marka konumunda.

Daha önce kimi Targa versiyonları açılır cam tavandan bile daha ötesine geçmeyen tavanlarla piyasaya sürüldü. O nedenle son neslin bu kadar karmaşık bir tavan sistemine sahip olması gerçekten şaşırtıcı. Şimdi karmaşık kelimesini biraz açalım. Targa’nın tavanı aslında küçük bir bez parçasından oluşuyor. Sürücünün hemen arkasında takla barı var ve takla barının üst kısmı hareketli. Tavan düğmesine basıldığında bu hareketli parçalar yukarı kalkıyor. Ardından tente tavan, geriye doğru kayan arka camın altında boşluğa yerleşiyor. Sistem aslında birbirinden ayrı çalışan 4 hareketli parçadan ibaret. Ama bu parçaların 19 saniye süren senkronize dansları oldukça çekici görünüyor.

Porsche Targa

Targa, fiyat listesindeki olası yakınlaşmalarla ilgili olacak şekilde sadece 4 tekerlekten çekişli olarak satılacak. Sonuçta Targa belden aşağısını 911 Cabriolet ile paylaşıyor ve onun yoluna çıkmaması için de farklı bir teklife ihtiyacı var. Targa 4, 3,4 litrelik hacimden 340 HP güç üreten boxer motora sahipken Targa 4S 3,8 litrelik hacimden 400 HP güç üreten boxer motora sahip.

Porsche Targa